marți, 30 iunie 2015

CISCO LANSEAZA UN SISTEM PENTRU PRODUSE IOT


cisCisco va lansa un sistem pentru tehnologia Internet of Things, cu intenția de a crea o fundație pentru transformarea industriilor.
Prin lansarea noului sistem, Cisco intenționează să simplifice managementul dispozitivelor conectate în rețea la scară largă și să ofere perspective pentru afaceri mai rapid, printr-o platformă de analiză situată la marginea rețelei, informează compania într-un comunicat de presă.
Sistemul combină șase elemente critice tehnologice, care atunci când sunt combinate într-o arhitectură, ajută la reducerea complexității digitizării.
Potrivit companiei, cele șase elemente sunt:
1. Conectivitatea în rețea: elementul include routing, switching și produse wireless disponibile în mai multe forme
2. Fog Computing: ,,Fog” (ceața) este o infrastructură tip computing pentru Internet of Things care extinde capacitatea de computing și aplicațiile de analiză a datelor la marginea rețelelor. Aceasta permite clienților să analizeze și să administreze datele la nivel local, obținând astfel rezultate imediate de la conexiuni. Cisco estimează că 40% din datele create prin IoT vor fi procesate în ,,ceață” până în 2018.
3. Securitatea: Elementul de securitate unește securitatea fizică și cea cibernetică, pentru a oferi beneficii operaționale și pentru a crește protecția bunurilor digitale și fizice. Portfoliul de supraveghere IP al companieiCisco și produsele TrustSec (securitate cloud/securitate cibernetică) permit utilizatorilor să monitorizeze, detecteze și să răspunde atacurilor asupra IT-urilor și tehnologiei operaționale
4. Analiza datelor:  Sistemele IoT vor oferi o infrastructură optimizată pentru a implementa analiza și de a prelua date de la sistemele Cisco de analiză și software-uri terțe
5. Management și automatiareSistemele IoT oferă securitate, control și suport pentru funcții multiple, pentru a oferi un sistem ușor de utilizat pentru administrarea unui număr aflat în creștere al aplicațiilor și endpoint-urilor.
6. Platformă pentru funcția aplicațiilor: Oferă un set de API—uri pentru industrii și orașe, parteneri de ecosistem și furnizori terți pentru a proiecta, dezvolta și implementa propriile aplicații pe fundația capacităților sistemelor IoT.
Pentru îndeplinirea acestor obiective, Cisco va lansa mai multe produse IoT, printre care IW3702 (punct de acces wireles pentru sistemele de tranzit conectate și wi-fi-ul din orașe), camere de supraveghere de 360 de grade, cu rezoluție de 5 MP și servicii pentru analiză.

sursa: http://www.securityportal.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu