marți, 9 iunie 2015

ROMANIA, APRECIATA PENTRU SECURITATEA CIBERNETICA LA NIVEL GLOBAL


roResursele umane românești sunt o adevărată nestemată pentru Europa pentru domeniul securității cibernetice, susține o firmă de securitate.
Potrivit firmei israeliene Forter, specializată în studierea securității pe internet, dintre primele cinci țări din lume surse ale practicilor frauduloase pe internet, una singură este din Europa — România. În fruntea acestei liste se află Indonezia, scrie Agerpres.
La nivel global, Europa are cel mai puțin fraudulos spațiu cibernetic, Danemarca, Finlanda, Norvegia și Elveția aflându-se între cele mai sigure cinci țări din lume din acest punct de vedere. Totuși, criminalitatea cibernetică este la rândul său un domeniu, iar a fi primul este o dovadă a talentului — continuă sursa citată.
Situându-se pe poziția a noua în lume în privința vitezei internetului, România are infrastructura necesară pentru a-și perfecționa talentul. România, membră a coaliției cibernetice a NATO, s-a oferit să conducă Ukraine Cyber Defense Trust Fund și a mandatat regia autonomă Rasirom cu conducerea campaniei. Cu expertiza Rasirom, Ucraina a făcut față unui război cibernetic împotriva programelor ce aveau ca scop să distrugă rețeaua informatică a guvernului de la Kiev.
În plus, România se află și în fruntea politicii cibernetice europene, o cincime dintre experții în securitate cibernetică din cadrul Europol fiind români.
Această expertiză este tot mai mult comercializată. Secretarul american al comerțului, Bruce Andrews, a lăudat recent compania românească Bitdefender pentru 'Bitdefender Box', un produs de securitate realizat pentru rețelele de internet de apartament și care poate detecta și bloca potențiale amenințări pentru securitate, remarcând faptul că româna este a doua limbă vorbită în birourile Microsoft din întreaga lume, după engleză.
,,România are o capacitate ce poate fi comparată cu tehnologia nucleară a oamenilor de știință sovietici din anii '90. Date fiind condițiile socio-economice nefavorabile, această capacitate poate duce la fapte penale; ghidată și cu ajutorul investițiilor, ea poate fi o resursă umană inestimabilă care va face să avanseze economia Europei'', conchide firma israeliană.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu