luni, 22 iunie 2015

BENEFICII SI DIFICULTATI LEGATE DE TRANZACTIILE MOBILE BIOMETRICE


biomPe măsură ce industriile retail și banking renunță la metodele tradiționale de efectuare a tranzacțiilor, utilizarea tehnologiei mobile crește confuzia legată de noile procese.
Implementarea noilor tehnologii de efectuare a plăților reprezintă un efort din partea industriilor respective de a spori securitatea tranzacțiilor. Unul dintre motivele principale pentru care tranzacțiile mobile sunt considerate mai sigure decât tranzacțiile pe bază de card este faptul că utilizează tehnologie biometrică pentru autentificare, ceea ce înseamnă că identitatea consumatorului este verificată. Apple Pay, de exemplu, permite utilizatorului să-și plaseze degetul peste dispozitivul iPhone atunci când se află lângă un cititor contactless pentru a confirma o plată, scrie Security InfoWatch.
Potrivit unui raport publicat recent de către compania Tractica, distribuția de cititoare de amprente pentru dispozitive mobile va depăși numărul de un miliard de unități până în 2021, reprezentând 34% din distribuțiile de smartphone-uri și tablete din acel an. Se estimează că aceste numere vor fi și mai mari în unele regiune. În America de Nord, 51% din toate dispozitivele mobile vor include senzori de amprentă până în 2021, susține compania.
Deși tranzacțiile mobile au creat o eră a convenienței în domeniul cumpărătorilor, Ralph Dangelmaier, directorul companiei BlueSnap, care furnizează instrumente pentru comerț electronic, susține că tranzacțiile mobile și rolul pe care tehnologia biometrică îl joacă în acest proces au creat multă confuzie în rândurile consumatorilor.
,,Oamenii nu par a accepta tehnologia biometrică, ori reacția lor este că amprenta nu le funcționează. Nu e ca și cum îți poți reseta amprenta, așa că telefonul se resetează și oamenii se panichează din cauza asta”, a spus Dangelmaier, care susține că există trei tipuri de consumatori în acest sector: cei care nu înțeleg tehnologia, cei care o plac și cei care sunt speriați de ea.
Un aspect pozitiv al tehnologiei biometrice este faptul că utilizarea unei amprente crește nivelul de securitate și ușurează procesul de tranzacție, susține directorul companiei BlueSnap. Totuși, acesta avertizează că infractorii pot pătrunde în majoritatea smartphone-urilor, deoarece utilizează și parole, nu doar autentificare biometrică.
,,Dacă folosesc tehnologia biometrică în Apple Pay, tot am o parolă. Dacă folosesc tehnologia biometrică în American Express, tot am o parolă, așa că oamenii cred că sunt protejați, dar cineva tot poate fura acel cod. Oamenii se plâng și de configurare. Unii oameni nu au amprente puternice, ori durează mult timp până fac configurațiile necesare”, a adăugat Dangelmaier.
Deși nu reprezintă ceva comun, Dangelmaier susține că unii oameni consideră că unii hoți le-ar putea tăia degetele dacă ar avea acest tip de securitate pe telefoanele lor. Alți oameni consideră că autentificarea biometrică este inutilă, atât timp cât informațiile sunt criptate. Deși tranzacțiile bazate pe tehnologie biometrică reprezintă o metodă nouă, Dangelmaier spune că infrastructura necesară pentru a o suporta la o scară majoră este prezentă. Acesta crede că, în următorii zece ani, tehnologia biometrică va deveni un aspect normal al tranzacțiilor zilnice din domeniul retail și că va pătrunde și în alte sectoare tehnologice, nu doar în cel al telefoniei mobile.
,,Ar putea fi o brățară sau orice. Cred că plata prin atingere va fi un mare succes. Oamenii vor sta la cozi și, în loc să semneze, își vor pune amprentele. Cred că acestea vor înlocui metoda PIN și semnătură la un moment dat și poți spune că este mai sigur din perspectiva unui vânzător”, a încheiat Dangelmaier.


sursa: http://www.securityportal.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu