joi, 11 iunie 2015

ROMANIA: CURS DE SECURITATE PENTRU COMBATEREA ATACURILOR SCADA


scUn curs de securitate SCADA pentru sistemele de control industriale va avea loc în perioada 22-25 iunie 2015, la Impact Hub, în București.
În 2014, costul total anual al prejudiciului cauzat companiilor afectat deatacuri cibernetice a fost de 60,53 milioane de dolari. În raportul anual publicat în aprilie 2015, Dell a anunțat o creștere de 100% în numărul deatacuri SCADA (supervisory control and data acquisition) care au avut loc în 2014, față de 2013.
,,În contextul în care companiile  sunt obligate să anunțe doar breșele de date care implică informații personalesau de plată, atacurile SCADA rămân de multe ori neraportate. Această lipsă de raportare, împreună cu îmbătrânirea infrastructurilor instalațiilor industriale, rezultă într-o creștere a numărului de provocări de securitate a sistemelor SCADA în următorii ani”, a spus Patrick Sweeney, director executiv Dell Security.
Cursul de securitate va fi ținut de către Radu Stănescu, fondator Sandline IT Core Security, certificat DHS și CISCO, scopul acestuia fiind întâmpinarea problemelor cu care sistemele SCADA se confruntă. Cursul este lansat în a doua ediție, singura din acest an, în urma succesului înregistrat în 2014.
Cursul propune pregătirea ofițerilor de securitate pentru sisteme SCADA, a managerilor de securitate IT, a managerilor de risc și a operatorilor de sisteme SCADA. Aceștia vor învăța să identifice infrastructurile critice și probleme specifice infrastructurilor industriale, des întâlnite în cadrul companiilor energetice, industriale, de tratare a apei și furnizoare de petrol și gaz.
Cursul va avea loc în perioada 22-25 iunie 2015, în intervalul orar 09:00 – 17:00, la Impact Hub, București. Data limită pentru înscriere este 15 iunie, cursul având doar opt locuri disponibile. Pentru mai multe informații, puteți accesa acest link.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu