marți, 16 iunie 2015

SUPRAVEGHEREA VIDEO IN TRANSPORTUL PUBLIC


Supravegherea video in transportul publicSupravegherea şi analiza video joacă un rol din ce în ce mai important în protejarea călătorilor.
Un studiu internaţional* realizat în rândul organizaţiilor de transport public a relatat faptul că operatori din întreaga lume investesc continuu în tehnologii de ultimă generaţie. Majoritatea dintre ei sunt interesaţi să adopte tehnologii de supraveghere video şi de analizare a conţinutului capturat pentru a-şi putea proteja mai bine pasagerii, echipamentele şi instalările. Studiul a fost condus de către UITP, Asociaţia Internaţională de Transport Public, şi de către Axis Communications, lider mondial în materie de supraveghere video.
97% dintre respondenţi au declarat că deţin deja camere de supraveghere instalate. Acest procent indică atât faptul că există o bază de securitate solidă, cât şi subliniază convingerea operatorilor cu privire la beneficiile aduse de aceste produse. Marea majoritate a respondenţilor susțin că sistemele de supraveghere video cresc nivelul de securitate resimţit de către pasageri şi echipă, limitând deopotrivă şi actele de vandalism.
Conform studiului, echipa responsabilă cu transportul persoanelor consideră importantă folosirea de sisteme de supraveghere video, 83% dintre ei indicând impresii pozitive sau neutre, în special după ce funcţionalităţile produselor le sunt explicate.
Folosirea supravegherii video în domeniul transporturilor publice a evoluat. La fel şi percepţia oamenilor. Astfel, 86% dintre respondenţi au declarat că un astfel de sistem îţi poate oferi dovezi de calitate, în timp ce 72% au apreciat detecţia în timp real pe care un astfel de produs ţi-o poate oferi.Supravegherea video in transportul public
Astăzi, 42% dintre respondenţi pot partaja clipuri video cu alte companii sau instituţii precum poliţie sau alte autorităţi, iar dintre aceştia peste 50% îşi plănuiesc să folosească supravegherea în timp real pentru monitorizarea atât a maşinilor în mişcare, cât şi a locaţiilor fixe. Acest fapt subliniază importanţa supravegherii video în timp real de-a lungul întregului ciclu logistic.
Studiul a evaluat de asemenea şi cunoaşterea, procentul de folosire şi interesul arătat analizării înregistrărilor. Majoritatea respondenţilor s-au declarat la curent cu instrumentele de detecţie video pentru monitorizarea intruşilor, pentru stabilirea perimetrelor şi setarea alarmelor de incendiu. Rata de folosire se situează între 10~20%. Privind spre viitor, jumătate dintre respondenţi au declarat că intenţionează să aprofundeze mai mult subiectul. Una dintre aplicaţiile ce au stârnit interes a fost cea de detecţie a grafiturilor.
“Studiul arătă că majoritatea operatorilor de transport public utilizează supravegherea video pentru mai mult decât adunarea de date de la incidentele care deja au avut loc. Posibilităţile oferite de aceste sisteme IP sunt folosite pentru a aborda cu eficienţă incidentele apărute, exact în momentul întâmplării lor. Conştientizarea beneficiilor analizelor video este într-o continuă creştere”, a declarat Patrik Anderson, Director Business Development Transportation, Axis Communications.
“Prioritatea numărul unu a noastră este de a asigura oamenilor din întreaga lume un nivel ridicat de siguranţă atunci când se deplasează către şcoală sau serviciu. Supravegherea video reprezintă un instrument vital pentru a realiza acest lucru”, a declarat Alain Flausch, Secretary General, UITP.
Detalii din acest studiu au fost prezentate la UITP World Congress & Exhibition care a avut loc săptămâna trecută la Milano.
*Studiul a fost realizat de către UITP şi Axis Communications în rândurile organizaţiilor de transport public, pentru a înţelege gradul de conştientizare a tehnologiilor de supraveghere video şi a modului în care ele sunt folosite în transportul de persoane. Mai multe detalii din studiu puteți găsi la:http://www.axis.com/files/whitepaper/survey_UITP_public_transport_en_1506.pdf , iar în toamnă studiul va fi publicat extins de către UITP și Axis Communications.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu