marți, 14 iulie 2015

SOLUTIE DE PARCARE, DESEMNATA CEA MAI BUNA APLICATIE IOT DIN ROMANIA


piO soluție IT dezvoltată la Cluj în cadrul Clusterului Cluj IT a fost desemnată de către Telekom drept cea mai bună aplicație IoT din România.
Potrivit Agerpres, sistemul PARKING+PLUS, dezvoltat de către echipa firmei PITECH APPS în cadrul Proiectului POSCCE al Clusterului Cluj IT 'Brained City — Dezvoltarea Inovativă prin Informatizare a Ecosistemului Urban Cluj-Napoca', a fost desemnat recent de către Telekom România câștigătorul la nivel național a celei de-a doua ediții a competiției 'Business Wall of Fame' inițiat de Deutsche Telecom în 8 țări europene.
PARKING+PLUS este o soluție smart parking care propune gestiunea inteligentă a locurilor de parcare folosind un ecosistem de aplicații web, mobile și hardware inovativ. Conceptul, care adresează nevoile reale exprimate prin consultarea actorilor implicați, propune un nou model de furnizare și utilizare a serviciilor de parcare, cu accent pe oferirea informațiilor referitoare la disponibilitatea locurilor de parcare, metode alternative de plată de pe telefon, dar mai ales gestiunea flexibilă de lungă și scurtă durată a accesului în parcările securizate, atât pe segmentul corporate (gestiune acces angajați, colaboratori, vizitatori, participanți evenimente), cât și pe segmentul rezidențial.
Cluj IT este o asociație de tip cluster inovativ, înființata în octombrie 2012, având ca membri 31 de companii de IT, 5 instituții de învățământ superior și de cercetare — Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu Cluj Napoca și Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice si Moleculare din Cluj-Napoca, precum și 9 instituții publice și organizații catalizator.
Cluj IT Cluster este o inițiativă de business cu scopul de a crește competitivitatea în IT, de a face mai vizibilă și mai atractivă industria IT din România, respectiv de a poziționa Clujul ca un hub regional inovator. Clusterul are susținerea guvernului și a autorităților locale, care consideră Cluj IT o inițiativă de importanță națională.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu