luni, 13 iulie 2015

OCTOPUS SE EXTINDE LA NIVEL GLOBAL


ocOctopus, o companie israeliană specializată în sisteme de securitate fizică pe bază de cloud, se va extinde la nivel global datorită unor noi investiții.
Compania din Tel Aviv a primit suma de 2,5 milioane de dolari din parteaSingulariteam, iar fondurile vor fi folosite pentru expansiune în SUA și Asia. În China, planurile de expansiune vor fi susținute de două dintre cele mai mari companii naționale de Internet, Tencent și Renren, care sunt și suporteri Singulariteam. Produsele companiei Octopus sunt deja folosite în Israel de către guvern, 28 de fabrici Coca Cola, VISA și trei bănci naționale, transmite TechCrunch.
Sistemele de securitate produse de Octopus, dezvoltate pentru aeroporturi, fabrici, spitale și clădiri comerciale, pot fi monitorizate de pe aplicații web sau mobile. Sistemul de bază de cloud analizează date în timp real de la surse precum fluxuri de supraveghere video, raparte de trafic, cuvinte cheie de pe social media și alarme de incendiu și pentru intruși, astfel încât pot fi prevenite urgențe sau pot primi un răspuns rapid din partea personalului.
Tal Bar Or, co-fondator al companiei, a petrecut 13 ani ca agent în cadrul Agenției de Securitate din Israel, ulterior devenind consultant și ajutând clienții pentru a proiecta sisteme de securitate. Împreună cu Baruch Tagori, un expert în securitate cibernetică, acesta a fondat compania Octopus pentru a dezvolta sisteme sigure în fața hackingului, dar și în fața spargerilor.
Printre competitorii companiei se află firme precum CiscoNice Systems și Siemens, care dezvoltă sisteme desecuritate fizică. Bar Or susține că avantajul companiei sale este un sistem cloud deja testat și implementat, dar și concentrarea acestuia asupra securității cibernetice.
Octopus produce și dispozitive care pot fi integrate ușor cu sisteme existente de securitate. De exemplu, deja lucrează cu Hikvision, unul dintre cei mai mari furnizori de soluții de supraveghere video la nivel global.
,,Acum trei ani, ceea ce facem acum reprezenta science fiction pentru clienți. Ceea ce le oferim acum este un sistem ușor de implementat. Costurile sunt mai mici pentru clienți deoarece operațiunile sunt efectuate pe cloud, așa că aceștia economisesc în materie de personal, hardware și au parte de cunoștințele de securitate deținute deOctopus”, a spus Bar Or.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu