marți, 7 iulie 2015

RFID SI GPS: OPORTUNITATI NOI PENTRU INDUSTRIA SECURITATII


rfTehnologia de detectare a persoanelor continuă să crească în popularitate, iar acest fapt reprezintă o veste bună pentru integratorii de sisteme, care furnizează servicii noi.

RFID și GPS
Potrivit Source Security, tehnologiile GPS și RFID reprezintă modalități de a adăuga straturi suplimentare de securitate, dar prin care se pot introduce și managementul operațiunilor și logicistica aplicațiilor. GPS-ul poate fi utilizat pentru eficiență internă în interiorul companiilor specializate în instalații de securitate, însă poate fi extinsă și pe mai multe piețe verticale.
Potrivit unui raport publicat de Zebra TechnologiesInternet of Things (dispozitive inteligente, interconectate) au mai multă vizibilitate în materie de identificare, localizare și menținere a produselor și a persoanelor și îmbunătățesc interacțiunile între afaceri și clienți. Potrivit reprezentantului Zebra Technologies, Mike Maris, tehnologia Wi-Fi, localizarea în timp real și senzorii de securitate reprezintă elemente importante în soluțiile IoT.
,,Sistemele de localizare în timp real oferă informații detaliate despre produse, oameni și piese. Oferă informații despre locul în care se află un șofer și de ce are nevoie pentru o slujbă. Există și șocuri senzoriale care trimit alerte în cazul în care un camion este condus într-un mod necorespunzător și ar putea strica echipamentul electronic. Clienții cer acest tip de tehnologii și cer soluții pentru aceste probleme”, a spus Maris.
Aplicațiile pentru securitate mobilă
Mark Fischer, reprezentant al companiei SmartTek, susține că GPS-ul, ci și conectivitatea Wi-Fi crește precizia sistemelor de localizare. ,,În prezent, poți localiza un punct pe hartă cu Wi-Fi, sisteme de triangulare și faruri Bluetooth”, a spus acesta.
Compania SmartTek oferă integrare cu servicii profesionale de monitorizare. Compania oferă trei platforme diferite: SmartAlert, SmartGuard și SmartTrack. SmartAlert extinde securitatea fizică de la locuința utilizatorului la diferite sedii printr-un buton de panică pe bază de GPS.
,,Sistemul rezolvă probleme foarte reale. Există incapacitatea unui sistem 911 de a localiza telefoanele mobile cu precizie. Odată ce aplicația SmartAlert este încărcate în dispozitivul iPhone sau Android al utilizatorului, serviciul funcționează ca un buton de panică tradițională, cu două moduri de activare: un buton virtual pe telefon sau un comunicator purtabil. Există și o funcție de intimitate care localizează doar în cazul unor alarme.
SmartTrack este o aplicație de localizare care permite companiilor să urmărească  livrările în timp real, fără necesitatea instalării unui GPS pe vehicul. SmartGuard monitorizează membrii familiei în timp real, emițând alerte pentru sosirea acestora și localizare a lor.
Conceptul de fiabilitate a devenit critic pentru companiile care instalează servicii de securitate, iar GPS și RFID oferă alte modalități de a genera venituri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu