luni, 6 iulie 2015

PIATA DE CONTROL ACCES, REMODELATA DE NOILE FUZIUNI


accPotrivit firmei de cercetare IHS, peisajul european pentru piața de control acces va fi remodelat, în urma noilor achiziții din sectorul respectiv.
Regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa) va fi remodelată de fuziunile care au avut loc între acest an, susține IHSAssa Abloy deține primul loc în domeniul controlului accesului, urmată de Allegion șiSimonVoss, care vor urma să funcționeze în cadrul aceleiași conduceri, pe locul trei aflându-se Kaba și Dorma, care au anunțat că vor fuziona, scrie Security InfoWatch.
Allegion va achiziționa compania SimonVoss pentru suma de 210 milioane de euro, însă afacerea trebuie să fie aprobadă de către Oficiul German pentru Cartel, care a oprit o asemenea fuziune dintre companie și Assa Abloy în anul 2008. 
,,SimonVoss, cel mai mare furnizor global de încuietoare cilindrice digitale, are o penetrare limitată în America, așa că această mutare va ajuta compania să pătrundă în această regiune competitivă. De asemenea, achiziția va ajuta la crearea unui portofoliu mai bun pentru ambele companii. IHS estimează că majoritatea veniturilor companieiSimonVoss sunt generate de încuietori electronice și soluții de autentificare, în timp ce Allegion are un portofoliu divers care include cititoare pentru pereți, panouri, software și încuietori electronice”, a spus Blake Kozak, analist IHS.
Pentru piața controlului accesului, noul trend este reprezentat de companii globale care colaborează pentru a oferi soluții integrate, pentru a crește expertiza și a-și extinde lanțurile de distribuție la nivel global. Au existat fuziuni și în trecut, însă au avut loc la nivel regional și erau specifice. În prezent, se pot observa achiziții la nivel înalt care au un efect imediat asupra cotelor de piață.
IHS susține că, în situația în care companiile de control acces vor continua să fuzioneze și să se extindă în acest mod, migrația către standarde deschise ar putea fi încetinită, deoarece utilizatorii vor avea parte de oferte diverse și expertiză mai mare din partea unei singure surse.
Astfel, compania consideră că acest tip de achiziții va continua, deoarece furnizorii își consolidează pozițiile nu doar la nivel regional, ci și profită de avantajul serviciilor (ACaaS, VSaaS) și de creșterea utilizatorilor din domenii diverse (rezidențial, medical).
Rămâne de văzut dacă firmele video și de control acces vor oferi soluții integrate sau dacă vor continua să-și îmbunătățească portofoliile, cu o abordare liniară. O strategie pentru achiziții importante ar putea fi concentrată pe capacități și expertize pe mai multe platforme.
În prezent, a devenit foarte important ca firmele să aibă expertiză IT, software și de platformă, pe lângă echipamente. Aceste achizișii vor crește concentrarea asupra ajutării companiilor să se extindă dincolo de componente, a explicat Kozak.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu