marți, 28 iulie 2015

ROLUL INTEGRATORILOR IN ERA INTERNET OF THINGS


intPotrivit experților, tehnologia Internet of Things reprezintă o oportunitate pentru integratorii de securitate, în materie de afaceri.
Robert C. Martens, reprezentant al companiei de securitate Allegion, susține că integratorii tradiționali de securitate pot avea un rol important în era Internet of Things. Dispozitivele IoT par a reprezenta tehnologie IT, care ar fi administrate de ofițeri de securitate (CIO), însă Martens consideră că aceștia vor fi preocupați cu probleme care nu implicăsecuritatea fizică. Astfel, administrarea senzorilor IoT și modul în care aceștia interacționează vor deveni responsabilitatea managerilor clădirilor, care vor depinde de expertiza integratorilor de securitate, scrie Source Security.
,,Integratorii reprezintă legătura dintre managerii de clădiri și ofițerii de securitate. Un consultant de încredere, mentor sau mediator, toate aceste roluri revin integratorului, care va trebui să evite discrepanța observată în alte industrii”, a explicat Martens.
În postura de consultant, integratorul de securitate poate oferi o perspectivă importantă despre bazele securității fizice. Martens a comparat rolul integratorului cu un dirijor al unei orchestre. ,,Fiecare dispozitiv dintr-o clădire are o anumită notă muzicală, iar integratorul ajută la stabilirea ordinii acestora. Toate piesele de hardware devin de ce în ce mai inteligente, însă vorbim despre afacerile de securitate și siguranță, iar integratorul trebuie să dirijeze procesele prin care tehnologia este aplicată”, a adăugat reprezentantul Allegion.
De exemplu, deoarece este un specialist în securitate, un integrator ar ști că o ușă trebuie să se deschidă în funcție de intenția persoanei care dorește să intre. Utilizarea tehnologiile diverse, precum cea biometrică sau tehnologiile fizice permit unui sistem să înțeleagă acele intenții, însă un profesionist IT nu ar ști cum să implementeze dispozitivele care determină intenția.
Rolul producătorilor din domeniul securității fizice
Conform reprezentantului Allegion, rolul producătorilor din domeniul securității fizice în era IoT este facilitarea muncii integratorului, prin producerea unor sisteme care interacționează corespunzător și care sunt ușor de instalat. Martens spune că utilizatorii vor căuta experiențe ,,holistice”, fie în clădiri comerciale, fie în clădiri rezidențiale. ,,Dacă instalezi securitate și energia cum trebuie într-o clădire și adaugi conveniența, poți oferi o experiență personală, mai holistică. Aceasta este promisiunea oferită de IoT pe care oamenii o doresc. Oamenii cumpără produse de la oameni care sunt experți în domeniul respectiv. Doar pentru că ai un produs conectat, nu înseamnă că se potrivește cu un sistem”, a spus Martens.
Dispozitive de securitate inteligente
,,Indivizii din domeniul securității fizice comerciale încep să aibă standarde înalte pentru furnizarea unei conectivități mai mari, caracteristici noi și funcționalitate mai multă – fie că ești producător, manager de clădire, integrator sau lăcătuș. Pentru producătorii care adoptă această filosofie, reprezintă o cale către confort. Dacă pot lua o încuietoare și o pot transforma într-un dispozitiv inteligent, acest lucru are multă valoare. Oamenii ating uși mai mult decât orice altceva dintr-o clădire. Pe partea comercială, faptul că integratorul înțelege ce capacități au dispozitivele este foarte important. Acesta ar putea fi motivul pentru care integratorul ar putea avea succes. Fie că este securitate, energie sau conveniență, fiecare integrator trebuie să decidă în ce investește resurse”, a încheiat Martens.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu