joi, 23 iulie 2015

CITITOR DE AMPRENTA ULTRASONIC, NOU STANDARD PENTRU SMARTPHONES


citDeşi nu avem cititoare de amprentă în smartphone-uri decât de câţiva ani, implementarea acestei tehnologii se va schimba radical în curând.
Senzorul biometric sau cititorul de amprente tinde să devină omniprezent în smartphone-urile de vârf ale cât mai multor companii. După ce Apple l-a implementat pentru prima oară într-un mod destul de facil prin Touch ID în iPhone 5S, atât Samsung, cât şi Huawei s-au grăbit să lanseze propriile interpretări ale acestui concept menit să sporească semnificativ securitatea dispozitivelor portabile, scrie playtech.ro
Pentru că un senzor de amprentă dedicat ocupă, în unele cazuri, spaţiu suplimentar pe suprafaţa un smartphone, în ultima perioadă s-au făcut eforturi pentru ascunderea sa în alte componente. Apple şi Samsung au reuşit să ascundă un astfel de cititor în spatele butonului de Home al telefonului, dar există o implementare şi mai prietenoasă.
O companie mai puţin cunoscută, specializată în securitate, cu numele de Sonovation, a dezvăluit recent un mod inovativ de a integra un cititor de amprente direct într-un display protejat cu Gorilla Glass. Respectivul cititor este ultrasonic, o particularitate care se manifestă prin descifrarea cu precizie a atingerii ecranului cu un deget, indiferent de zona în care se desfăşoară respectivul gest sau dacă ecranul este sau nu murdar.
Au existat speculaţii legate de o implementare similară pentru cititor de amprente din partea Apple. Şansele sunt însă foarte mici pentru a vedea aşa ceva în următorul iPhone.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu