marți, 29 septembrie 2015

Cum functioneaza manualele digitale, care ii scapa pe elevi de ghiozdanele grele. Aplicatii, in loc de meditatii


Manualele grele, dictarea fara masura si "tocitul" trebuie sa dispara din scolile noastre. Le pot inlocui oricand, cu succes, o tableta, o aplicatie scolara si un dascal deschis la minte.
George Buhnici ne arata cele mai noi metode de a.invata destept la iLikeIT impreuna cu Ana Maria Pasculescu de la Samsung. SI asta pentru ca incepand din luna octombrie se vor lansa manualele digitale Samsung, care pot fi citite nu doar pe tableta sau calculator, ci chiar si pe televizor. Ele nu inlocuiesc – inca – manualele pe hartie, desi au multe optiuni in plus.
De pilda, un astfel de manual le permite celor mici nu doar sa isi faca temele digital, inclusiv pe SmartTV, dar si celor mari sa vada daca temele au fost facute – si cat de bine. Astfel de tehnologii ar le permit celor mici sa inlocuiasca clasicul ghiozdan cu o tableta, pe care incap nu doar toate manualele, ci si multe lucruri in plus.
Printre acestea, diverse aplicatii de invatare. Exista aplicatii de invatat limba engleza, jocuri care sa-i ajutesa retina tabla inmultiriiteste de istorie chiar si aplicatii care le spun celor mici o poveste. Si cum tabletele cu Android devin din ce in ce mai ieftine, astfel de programe ar putea ajunge sa fie utilizate in final de toti elevii din Romania.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu