luni, 19 octombrie 2015

"USB-ul ucigas". O companie din Rusia a creat stick-ul de memorie care poate distruge orice calculator


Programatorii rusi sustin ca au creat un USB care poate nu doar sa viruseze un calculator, ci si sa ii distruga fizic procesorul.
USB killer
“USB-ul ucigas” este opera grupului de experti in securitate cibernetica “Dark Purple” din Rusia. Acestia afirma ca micul stick de memorie poate actiona atat ca un virus, infectand orice calculator in care este introdus, dar si ca un dispozitiv de distrugere sau autodistrugere.
Mai precis, “USB-ul ucigas” ar trimite un impuls electric ce arde circuitele calculatorului. Creatorii sai au postat si un clip demonstrativ, in care dispozitivul distruge un laptop vechi. Blogurile de tehnologie din SUA considera ca e putin probabil ca stick-ul sa poata arde un calculator, insa admit ca astfel de dispozitive, ceva mai putin distructive, ar putea exista.
De pilda, in iulie anul trecut specialistii in securitate au descoperit ca micile stick-uri de memorie pot fi reprogramate de rauvoitori astfel incat sa va infecteze PC-ul, sa va stearga fisierele, ba chiar sa preia complet controlul calculatorului. Botezata BadUSB, aceasta bresa de securitate nu a fost reparata nici pana azi.
sursa: www.protv.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu