luni, 26 octombrie 2015

Western Digital anunta achizitionarea SanDisk pentru suma de 19 miliarde USD


Western Digital® Corporation (NASDAQ: WDC) si SanDisk Corporation (NASDAQ: SNDK), anunta incheierea unui proces de achizitie a SanDisk de catre Western Digital. In total, SanDisk a fost evaluata la 19 miliarde de dolari, iar tranzactia a fost aprobata de catre consiliul de administratie al ambelor companii.
Asocierea optima este elementul cheie al transformarii prin care Western Digital va trece pentru a se pozitiona in continuare ca si companie care dezvolta solutii inovative de stocare variate la scara globala. Aceasta achizitie va conduce la lansarea de produse si tehnologii noi, de ultima generatie, inclusiv dispozitive bazate pe memorii NVM (non-volatile). Tranzactia dubleaza practic adresabilitatea companiei Western Digital si ii extinde participatia in segmente de piata care sunt acum in crestere. 

SanDisk are o experienta de piata de 27 de ani, avand expertiza in dezvoltarea de produse NVM si solutii de stocare. Achizitia SanDisk va conduce Western Digital la crearea de produse bazate pe tehnologia NAND, cea mai mare companie de stocare din lume asigurandu-si astfel accesul la tehnologii solid state de ultima generatie

In ultimii ani Western Digital a derulat o serie de achizitii de companii care ajuta la dezvoltarea de noi produse si tehnologii menite sa pozitioneze compania in piata ca lider tehnologic.

“Aceasta tranzactie se aliniaza cu strategia noastra pe termen lung de a fi mereu liderul tehnologic al industriei de stocare. Cele doua companii au acum capacitatea de a identifica rapid oportunitatile pietei si de a dezvolta solutii pentru nevoile in continua schimbare ale consumatorilor. Sunt incantat sa le urez bun venit celor de la SanDisk si urmarim sa cream valoare suplimentara pentru toate partile interesate, atat beneficiari ai produselor noastre, actionari si angajati”, a declarat Steve Milligan, Chief Executive Officer, Western Digital. 

“Western Digital este perceput la nivel global ca liderul tehnologic al industriei de stocare. Experienta de 45 de ani a companiei a condus la dezvoltarea continua de produse si tehnologii performante, iar acest fapt face ca Western Digital sa fie partenerul ideal pentru SanDisk. Prin unirea celor doua companii vom putea oferi cel mai extins portofoliu de produse si tehnologii de stocare”, a declarat Sanjay Mehrotra, President si Chief Executive Officer, SanDisk.

Liniile de produse realizate de Western Digital si SanDisk, inclusiv hard disk-uri, SSD-uri, solutii de stocare dedicate centrelor de date si solutii de stocare flash, vor reprezenta fundatia pentru dezvoltarea unor noi categorii de produse B2C si B2B. Ambele companii dispun de centre de cercetare si dezvoltare performante, ce au condus in timp la dezvoltarea a peste 15,000 de patente de tehnologii fundamentale. 

Steve Miligan va continua sa isi exercite functia de Chief Executive Officer pentru ambele companii, iar sediul central va ramane in Irvine, California. Sanjay Mehrotra este asteptat sa se alature consiliuliu de admninistratie Western Digital. 

Despre Western Digital Corp.

Western Digital Corp. situat in Irvine, California, este inovator pe termen lung si lider in industria de stocare. Compania fondata in 1970 produce hard disk-uri fiabile, de inalta performanta si discuri solide. Western Digital raspunde nevoilor in schimbare ale pietei prin furnizarea unui portofoliu complet de produse de stocare de inalta calitate cu implementarea eficace a tehnologiei de inalta eficienta, flexibilitate si viteza. Produsele sale sunt prezente in piata sub brandurile originale HGST si WD pentru integratori, distribuitori, reselleri, furnizori de infrastructura si consumatori finali. Informatii financiare si pentru investitori sunt disponibile pe site-ul companiei lainvestor.wdc.com.

Despre SanDisk

SanDisk Corporation (NASDAQ: SNDK), o companie prezenta in topul Fortune 500, este lider global in solutii de stocare flash. Pentru mai mult de 27 de ani, SanDisk a extins posibilitatile de stocare, oferind produse inovative de incredere care au transformat industria de electronice. Astazi, calitatea SanDisk, solutiile state-of-the-art stau la baza multor dintre cele mai mari datacentre globale sau sunt incorporate in smartphone-uri de ultima generatie, tablete si PC-uri. Produsele consumer de la SanDisk sunt disponibile in sute de mii de magazine din intreaga lume. Pentru mai multe informatii vizitati www.sandisk.com.

Sursa: www.1pr.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu