luni, 7 septembrie 2015

DISPOZITIVELE DE SECURITATE CARE FOLOSESC SISTEME WIRELESS, VULNERABILE LA ATACURI


Dispozitivele de securitate care folosesc sisteme wireless, vulnerabile la atacuriDeturnarea rețelelor de securitate este unul dintre cele mai dezbătute subiecte din zilele noastre.

Posibilitatea de a accesa sistemele sau dispozitivele de securitate de oriunde le face predispuse și vulnerabile la deturnările hackerilor. Orice dispozitiv care folosește o rețeawireless poate fi o țintă ușoară pentruhackeri. Să începem cu conceptul care spune că nimic ce se află într-o rețea nu este cu adevărat sigur. Trebuie să admitem acest lucru și să facem următorii pași pentru a face rețelele de securitate să fie mult mai sigure, scrie sourcesecurity.com.
Cu toții vrem ca rețelele de securitate să fie accesate de peste tot. Vrem să putem accesa sistemele de securitatede oriunde. Vrem să ne uităm pe camere video de securitate, să primim alarme, să primim notificări pe telefoanele mobile de la punctele de acces. Vrem să înlocuim cablul cu transmiterea fără fir. Toate acestea sunt o invitație de a ne face sistemul de securitate mai puțin sigure.
Vrem securitate și dăm vina pe producătorii de camere video, video management systems (VMS) sau network video recorders (NVR); în același timp, vrem să plătim mai puțin. Vrem să accesăm totul online și de cele mai multe ori folosind internetul.
Nimeni nu e în siguranță. În iunie, producătorul de antivirus Kaspersky Lab a fost deturnat. Mare parte dindispozitivele de securitate se protejează cu parole și nume de utilizator și în cele mai multe cazuri acestea sunt nefolositoare. Adevărata protecție constă în limitarea pe cât de mult posibil a accesului în sistem.
Într-o rețea obișnuită, avem camere video conectate la o rețea, care duce la un dispozitiv de înregistrare, care de cele mai multe ori este un server video sau NVR. Securitatevideo de obicei se referă la CCTV-closed circuit television. Doar câteodată este așa. Cuvantul cheie este „închis”. De ce să nu ne gândim la sisteme de securitate video ca CNSS sau ”closed network security systems”?
Fiecare punct de acces dintr-o rețea are potențial de a fi deturnat. Odată ce un sistem de securitate a fost deturnat, orice este posibil. Cercetările au arătat că hackerii pot să înlocuiască imaginile video reale cu unele false. Ce poți face pentru a preveni un atac asupra sistemului tău de securitate?
Pentru început, fă-ți un sistem CNSS. Apoi dacă poți accesa de oriunde din afara sistemului adresa IP a dispozitivelor înseamnă că ai o ușă deschisă pentru hackeri.
Porturile de internet care sunt folosite cel mai des online ar trebui dezactivate.
Crearea unei adrese IP unică proprie este o soluție. O adresă IP este de fapt un număr de 32 de caractere care poate varia de la 0 la 429496794 și poate crea aproximativ 4.3 milioane de alte adrese unice. De exemplu daca folosești o adresă IP care este 192.168.1.xxx, orice adresă IP care începe cu 192.168.1 va putea să îți acceseze dispozitivele și rețeaua.
Numele de utilizator și parolele ne fac să ne simțim în siguranță dar de fapt sunt ultima metodă sigură.
Știm că telefoanele cu android pot fi deturnate fără ca utilizatorul să primească un mesaj sau să deschidă un document.În acest caz toate informațiile sun expuse inclusiv aplicația care te lasă să verifici sitemul de securitate. Cu toate că există o soluție va fi cu siguranță mai greu de securizat datorită sistemului de operare care este unul deschis în comparație cu cel de la iOS.
Butonul de închidere al rețelei este un punct principal. Odată ce ți-ai creat rețeaua, ai interzis accesul din alte rețele prin schimbarea adreselor IP comune. Una dintre cele mai eficiente metode este folosirea adreselor de tip MAC (Media Access Control) pentru sistemele interne. Calculatorul, telefonul și orice componentă care folosește o adresă IP dinsistemulde securitate are o adresă unică de tip MAC. Folosește un program care funcționeză ca un buton de oprire și care te lasă să securizezi sistemul folosind adrese de tip MAC. Camera video poate fi conectată la butonul de oprire folosind o adresă MAC. Adresa MAC a calculatorului poate fi legată de butonul de oprire care poate opri accesul din afara sau din interior al unei adrese MAC neautorizate


sursa: http://www.securityportal.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu