marți, 25 august 2015

RISC DE SECURITATE. DRONA CARE ITI FURA DATELE DE LA DISTANTA


aerial assault dronaO dronă performantă poate fi folosită nu doar pentru filmări de calitate, ci şi pentru hacking de la distanţă şi furt de date. Aceste reprezintă un mare risc de securitate.

Apropape pentru orice companie, securitatea datelor este foarte importantă. Drona profită de vulnerabilităţile din reţeaua wireless şi, cu toate că se află la câteva zeci de metri în aer, poate fura datele din reţea,scrie playtech.ro.
Pentru a îndeplini aceste sarcini complexe fără prea mult stres, drona Aerial Assault a incorporat o placă de dezvoltare Raspberry Pi prin intermediul căreia rulează o versiune recentă de Kali Linux. Kali Linux este o distribuţie UNIX creată special pentru teste de penetrare a reţelor. Pentru cei care se pricep un pic la securitatea sistemelor şi hackingtrebuie menționat că toată partea de software folosită de Aerial Assault este open source şi poate fi modificată cu uşurinţă sau poate fi actualizată destul de des.
Odată ajunsă în aer, această dronă inteligentă poate exploata vulnerabilităţile din reţea, poate accesa dispozitivele nesigure, poate fura datele şi le poate stoca pe memoria internă sau le poate transmite pilotului. Pentru că integrează un modul GPS performant, drona poate fi controlată de la distanţe destul de mari.
În teorie, această dronă este menită pentru teste şi experimente de securitate. Din păcate, având în vedere nivelul de uşuinţă cu care poate fi achiziţionată, s-ar putea să ajungă în mâinile celor cu intenţii rele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu