miercuri, 12 august 2015

PROBLEME DE SECURITATE PENTRU FACEBOOK


facebookFacebook este ținta criticilor online datorită lipsei de securitate a datelor utilizatorilor, scrie cityam.com.

Potrivit sursei citate, un inginer software a reușit să colecteze informațiile personale ale câtorva mii de utilizatori Facebook... ghicind un număr de telefon, transmite Digi 24.
„Acum câteva luni am descoperit o breșă în sistemul de securitate Facebook care permite hackerilor să decripteze și să colecteze informații despre utilizatori”, scrie Reza Moaiandin, inginerul software care a descoperit problema de securitate, pe blogul companiei la care lucrează, SALT.agency.
Reza Moaiandin precizează că a scris despre problemă deoarece dorește să atragă atenția celor de la Facebook, în speranța că o vor corecta cât mai rapid. Inginerul a scris și un algoritm care a generat în mod automat mii de numere de telefon. Introducerea acestor numere prin interfața de programare a Facebook (API) i-a adus lui Moaiandin o bază de date cu profiluri ale utilizatorilor și date cu caracter personal.
Inginerul spune că a vorbit deja cu cei de la Facebook despre problemă și că un purtător de cuvânt al companiei i-a spus că „nu consideră că problema semnalată ar reprezinta o vulnerabilitate de securitate”, dar că monitorizează subiectul.
Funcția „Cine mă poate găsi” este setată implicit de rețeaua de socializare la „public”, ceea ce înseamnă că, chiar dacă doriți ca numărul de telefon mobil să fie ascuns pe site, acesta poate încă fi folosit pentru a găsi folositi această lacună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu