luni, 20 aprilie 2015

Sistemele de securitate pentru locuinte




Sistemele de securitate pentru case si apartamente au evoluat, devenind din ce in ce mai performante. Insa, o data cu ele s-au rafinat si metodele de efractie ale hotilor. Recomandarea noastra este ca, indiferent de cat de protejata crezi ca e casa ta, sa iti tii banii in banca si nu sub saltea.
Sistemele de securitate moderne au, pe langa rolul de detectare si avertizare si alte functii care prevad mai degraba automatizarea locuintei. Poti, de exemplu, sa optezi pentru un sistem care, dincolo de alarma propriuzisa din timpul unei efractii, iti poate aprinde lumina la anumite ore, iti poate porni si opri climatizarea etc.
In ceea ce priveste senzorii de detectie, daca pana acum erau legati la circuite electrice, acum, in cele mai multe cazuri functioneaza wireless. In situatia identificarii unei situatii suspecte, alarma se declanseaza automat si instantaneu. Totusi, cel mai sigur este sa ai un sistem de securitate combinat, adica si wireless si prin circuit electric. In felul acesta te asiguri ca sunt mult mai putine sanse ca sistemul sa fie “spart” de catre infractori. 
Alarma se poate declansa fie local, prin intermediul unei sirene, fie printr-un apel telefonic. In primul caz, sunetul are mai degraba rolul de a speria hotii. Este recomandat ca, in urma unei intelegeri cu vecinii, acestia sa cheme politia, de fiecare data cand alarma se declanseaza. Exista, insa, riscul alarmelor false, ceea ce ti-ar putea crea unele probleme cu autoritatile.
Alarmele care actioneaza prin apel telefonic te pot avertiza printr-un mesaj pe telefonul mobil atunci cand casa ta este in pericol. Sau pot transmite alarma silentioasa direct la firma de paza. Acesta este dealtfel si cazul in care infractorii sunt, de cele mai multe ori prinsi.
Supravegherea video are de asemenea un rol important in preventia furturilor. S-a demonstrat ca prezenta camerelor video are intr-adevar un rol inhibitor asupra potentialilor infractori. Asa se explica si existenta pe piata a unor camere false care sunt montate in locuri vizibile, dar greu accesibile. Totusi, pentru o supraveghere eficienta, opteaza pentru o camera reala, digitala, pe care o poti conecta direct la laptopul tau.
Alege asadar sistemul de securitate care se potriveste cel mai bine cu bugetul tau. Ia in calcul zona in care stai, stabileste cu vecinii o relatie de ajutor reciproc in situatiile de criza si du-ti bijuteriile pe care nu le folosesti si sumele mari de bani intr-un spatiu care iti garanteaza in mod profesionist siguranta.

sursa: http://www.misiuneacasa.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu