miercuri, 6 mai 2015

TunnelGuard si PipeGuard


Descriere

TunnelGuard este un sistem ce utilizeaza senzori seismici ingropati langa peretii sau fundatia unei structuri pentru a detecta incercarile de sapare a unui tunel in apropierea bunurilor protejate.
TunnelGuard poate recunoaste amprenta seismica a unor diverse activitati (sapare, gaurire, decopertare, utilizare ciocan pneumatic, etc), masurand intensitatea si durata acestora. Algoritmul de detectie proprietar filtreaza inteligent vibratiile ce nu reprezinta un pericol precum cele din vecinatatea soselelor sau a metroului, in scopul minimizarii alarmelor false.


PipeGuard este un senzor de detectie la efractie in subsol, sofisticat si in curs de patentare, destinat protectiei bunurilor ingropate.
Avand la baza o tehnologie de ultima ora ce include geofoane, PipeGuard ofera un mijloc unic pentru protejarea conductelor, liniilor de comunicatie, cladirilor si a altor bunuri fata de terorism, furt sau deteriorari accidentale cauzate in urma sapaturilor facute de terti.
Mai multe unitati senzor PipeGuard pot fi aranjate intr-o configuratie de retea distribuita, cablata sau radio, pentru a detecta si raporta in timp real activitatile periculoase din apropierea bunurilor protejate. Integrarea sistemului este simpla; fiecare unitate senzor poate fi configurata in aproximativ 1 minut.

Destinatie

TunnelGuard este o solutie robusta si modulara folosita pentru detectarea din primele momente a oricarei incercari de sapare a unui tunel in vecinatatea oricarei infrastructuri. Este utilizata pentru protejarea seifurilor bancare, inchisorilor, muzeelor sau a siturilor de patrimoniu cultural.

PipeGuard este o solutie robusta si modulara destinata detectiei amenintarilor din subsol la conductele de petrol si gaz, utilitati ingropate (apa, electricitate, comunicatii), obiective critice cum ar fi bancile sau inchisorile.

Cum fuctioneaza Unitatea de detectie

TunnelGuard - Nucleul sistemului de protectie este reprezentat de TGSU (TunnelGuard Sensor Unit), care consta dintr-un procesor de semnal digital conectat prin cablu ecranat la patru geofoane. Procesorul de semnal digital este amplasat intr-o cutie rezistenta la apa IP66 ce poate fi instalata langa structura protejata. Geofoanele sunt proiectate incat sa poata fi instalate in diferite tipuri de soluri.


PipeGuard - Fiecare senzor este un element independent, sigilat intr-un recipient rezistent la coroziune, compus din urmatoarele elemente:
Geofoane - nucleul unitatii senzor este reprezentat de un numar de patru geofoane care independent si redundant detecteaza vibratiile produse de sapare sau gaurire.
Datele de la toate cele patru geofoane sunt simultan procesate cu scopul de a localiza cu precizie distanta si directia vibratiei, precum si tipul activitatii ce o cauzeaza.Tehnologia de localizare cu precizie este critica in prevenirea unei incercari de intruziune si genereaza o alarma numai atunci cand activitatea reprezinta o amenintare si se desfasoara intr-o arie protejata predefinita.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu